中学英语网 - 英语教育资源门户手机版访问旧版
当前位置:首页 > 阅读 > 初中阅读 > 资料详情

初中阅读

人教版初二英语阅读理解练习题(三)

阅读理解 A篇 On Nov.18th,1908,three men went up in a balloon(气球).They started early in London. The headman was Au...

阅读理解

A篇

On Nov.18th,1908,three men went up in a balloon(气球).They started early in London. The headman was Augusta Gaudron, and the other two men were Tannar and Maitland. They had a big balloon and they were ready for a long way.

Soon they heard the sea. They were carrying the usual rope(绳子),and it was hanging down from the basket of the balloon. At the end of the rope they had tied a metal box. This could hold water, or it could be empty. So they were able to change its weight(重量).It was for use over the sea. They were also carrying some bags of sand.

After the sun rose, the balloon went higher. It went up to 3,000 metres, and the air was very cold. The water in the balloon became ice. Snow fell past the men's basket, and they could see more snow on the ground. The men tried to throw out some more sand; but it was hard. They tried to break the icy sand with their knives, but it was not easy. The work was slow and they were still falling, so they had to drop some whole bags of sand. One of them fell on an icy lake and made a black hole in the ice.

At last they pulled the box into the basket. It was still snowing; so they climbed to get away from the snow. They rose to 5,100 metres! Everything became icy. They were so cold that they decided to land. They came down in Poland heavily but safely. They had travelled 1,797 kilometers from London!

1. Three men flew in balloon ________.

A. for nearly 1,800 kilometers      B. to another city

C. to visit Poland                D. more than a century ago

2. The metal box was used for ________.

A. carrying the bags of sand       B. keeping drinking-water

C. carrying ropes of the basket     D. changing weight

3. When the balloon went up higher, ________.

A. the temperature of the balloon began to fall        B. They saw the sun go down

C. They made a hole in the basket with their knives

D. They could see a black hole on the ground

4. The balloon landed ________.

A. in London   B. on the sea    C. on a lake    D. in a foreign country

5. Which of the following is NOT true?________

A. The three men started their journey before the sun rose.

B. The balloon began to go up when they threw bags of sand out of the basket.

C. When they pulled the box into the basket, the balloon began to climb up.

D. The three men had to land because they felt cold.

B篇

Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars is sold and they will buy a van(住房汽车) A small car can hold(容纳)four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded(拥挤). A van hold seven persons easily, so a family three children could ask their grandparents to go on a holiday travel They could all travel together.

Mr. Hagen and his wife had a third child last year. This made them sell a second car and bus a van. Their children sixth and seventh seat are used to put other things, for a family of five must carry many suitcases(衣箱)when they travel. When they arrive at their grandparents’ home, the suitcases are brought into the two seats can then carry the grandparents.

Americans call vans motor homes. A motor home is always used for holidays. When a family are traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. In America there are many parks for motor homes.

6. From the passage, a van is also called ____________.

A. a motor car B. a motor home C. a motorbike D. a big truck

7. Before Mr. Hagen and his wife bought a van, they__________.

A. sold their old house B. moved to their grandparents’ house

C. built a new place for a van D. sold their second car

8. A motor home is usually owned by a family with__________.

A. a baby B. much money C. more than two children D. interest in vans

9. Americans usually use motor homer____________.

A. to travel with all the family members of holiday

B. to do some shopping with all the family members

C. to visit their grandparents at weekends

D. to drive their children to school every day

10. Motor homes have become popular because___________.

A. they can take people to another city when people are free

B. they can let families have a happier life when they go out for their holidays

C. some people think motor homes are cheap

D. big families can put more things in motor homes

Key:

1. A 2. D 3. A 4. D 5. B   

6. B 7. D 8. C 9. A 10. B

C篇

In the early 1990s,the word”Internet”was strange to most people.But today,Internet has become a useful tool for people all over the world.Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind(人类)

Communicating with others on the Internet is much faster.We can chat with a person who is sitting in the other part of the world.We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute.

Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet.We can use search engines to find the information we need.Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at.

We can enjoy a lot on the Internet by downloading games,visiting chat rooms or surfing (浏览)websites.There are some games for free.We can meet new and interesting people in the chat now.We can also listen to music and see films.

Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying.We can also do shopping and find nearly all kinds of goods.Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.

1. How many main advantages of the Internet are talked about in the passage?

A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.

2. What fact doesn’t the passage provide?

A. We can find almost anything we want to know on the Internet.

B. Some games on the Internet are free.

C. We can buy most things we need on the Internet.

D. Goods on the Internet are more expensive than those in real shops.

3.Which title best gives the main idea of the passage?

A. Online Shopping

B. Exchanging Information on the Internet

C. The Advantages of the Internet

D. Surfing the Websites on the Internet

Key:

BDC

文章评论

表情

共 0 条评论,查看全部
  • 这篇文章还没有收到评论,赶紧来抢沙发吧~